Sähkötupakka vai Nicorette

Nicorette vai nikotiinipussit? NIkotiinpussit tehokkaampi apu.

Nikotiinikorvaushoito ja Nicorette on monelle tupakoinnin lopettamista yrittäneelle tuttu yhdistelmä. Nicoreten nikotiinipurukumi onkin historian ensimmäinen nikotiinikorvaushoitotuote. Mutta onko se riittävän tehokas apu tupakoinnin lopettamisessa ansaitakseen kaiken ylistyksen? Olisiko sittenkin mahdollista, että yli 40 vuodessa Nicoreten nikotiinipurukumin markkinoille ilmestymisen jälkeen, olisikin saatu tehokkaampia keinoja tupakoinnin lopettamiseen?

Tutkimus puhuu sähkötupakan puolesta

Vuonna 2018 briteissä tehtiin ensimmäinen tutkimus, jossa verrattiin nikotiinikorvaushoitoja nykyaikaisiin sähkötupakkalaitteisiin. Tutkimuksen tulokset julkaistiin erittäin arvovaltaisessa New England Journal of Medicine -lehdessä ja tulokset perustuvat noin yhdeksänsadan tupakoitsijan vuoden kestäneeseen seurantaan.

Seurannan alussa osallistujat jaettiin satunnaisesti saamaan joko nikotiinikorvaushoitotuotteita tai sähkötupakkalaitteen ja nikotiininesteitä kolmen kuukauden ajan. Tuotteiden lisäksi kaikki tutkimukseen osallistuvat saivat asiantuntijoiden tukea tupakoinnin lopettamiseen kuukauden ajan.

Kun osallistujia verrattiin vuoden kuluttua, sähkötupakkaa ja nikotiininesteitä saaneesta ryhmästä 18 prosenttia oli lopettanut tupakoinnin. Perinteisin nikotiinipurukumein ja -laastarein varustettu ryhmä sen sijaan oli onnistunut tupakoinnin lopettamisessa vain 10 prosentin osalta.

Molemmissa ryhmissä osallistujat olivat käyttäneet tuotteita yhtä kuuliaisesti, mutta sähkötupakkaa käyttänyt ryhmä käytti laitteitaan useammin ja pidempään. Merkittävä osa sähkötupakkaryhmästä jatkoi käyttöä vielä tutkimusajan lopussa. Perinteisten nikotiinikorvaushoitojen yleisenä ongelmana onkin se, ettei tuotteita käytetä riittävän pitkään ja tarpeeksi suurilla annoksilla.

Sähkösavukkeet eivät välttämättä ole täysin vaarattomia, mutta nykytietämyksen perusteella se on kuitenkin huomattavasti vähemmän haitallista terveydelle verrattuna tavalliseen tupakkaan. Jos siis tutkimustuloksiin on luottamista, on sähkötupakka lähes tuplasti tehokkaampi tapa tupakoinnin lopettamisessa kuin Nicorette.

Onkin harmi, että uusi tupakkalaki rajoituksineen iski niin rajusti juuri sähkötupakan käyttäjiin. Kun sähkötupakan ja nikotiininesteiden etämyynti kiellettiin, asetti se jo automaattisesti esimerkiksi kauempana palveluista syrjäseudulla asuvat vapottelijat hankalaan asemaan. Useat höyryttelijät joutuivatkin tuossa vaiheessa valitettavasti palaamaan takaisin vanhoihin nikotiinitottumuksiin, perinteisen tupakoinnin pariin.

Markkina puhuu nikotiinipussien puolesta

Nikotiinipussien suosio on kasvanut räjähdysmäisesti niin Suomessa kuin koko Euroopassa. Tupakattomat nikotiinipussit ovatkin tällä hetkellä suosituin tapa tupakoinnin ja etenkin nuuskan käytön lopettamisessa Suomessa.

Nikotiinipussimarkkinat räjähtivät käsiin koronaviruksen myötä. Kun rajaliikennettä alettiin rajoittamaan ja perinteisen nuuskan hankkiminen pimeiltä markkinoilta meni hankalammaksi – ja huomattavasti kalliimmaksi, alkoivat lailliset nikotiinipussit löytyä yhä useamman nuuskaajan ylähuulesta. Suomessa kaupoissa ja kioskeissa myytävät Zonnic-annospussit myytiin jopa loppuun ja siinä vaiheessa tuotteen suosio noteerattiin valtamedioissakin

Nikotiinipussien tilaaminen netistä

Paras ja turvallisin tapa hankkia nikotiinipusseja on tilata niitä netistä. Luotettava verkkokauppa huolehtii siitä, ettet voi vahingossakaan tilata mitään sellaista tuotetta, jonka tilaaminen Suomeen olisi laitonta, tai ylittää sallittua maksimitilausmäärää, kolmen kuukauden käyttöä vastaavaa määrää.

Rajoitukset nikotiinipussien tilaamisessa ovat yksinkertaiset:

  • Nikotiinin määrä 4 mg/annospussi tai alle
  • Maksimissaan 3kk käyttöä vastaava määrä kerrallaan (~108 rasiaa)
  • Tilaaminen vain ETA-alueella olevista verkkokaupoista

Kun käytät markkinoiden parasta ja asiantuntevinta verkkokauppaa, he huolehtivat näistä asioista puolestasi. Nikotiinipussit.com valikoimasta löydät ainoastaan laillisesti Suomeen tilattavia tuotteita, ja verkkokauppa rajoittaa tilauksesi määrän rajoitusten sallimiin puitteisiin. Löydät suomenkieliseltä sivustolta paljon tietoa nikotiinipusseista ja tupakoinnin lopettamisesta ja paikalla on myös suomenkielinen asiakaspalvelu, joka vastaa ripeästi kinkkisiinkin kysymyksiisi.

Nicorette jää kakkoseksi

Joten, kyllä, kunnioitettavasti yli 40 vuoden ikään päässeelle Nicoretelle löytyy nykyaikaisia, huomattavasti tehokkaampia vaihtoehtoja tupakoinnin ja nuuskan käytön lopettamiselle – ja hyvä niin! Tupakoinnin haitat ovat kiistattomat ja olipa apuvälineenä lopettamisessa sähkötupakka, nikotiinipussit tai vaikka Nicorette, tärkein viesti on tämä:

Jokainen, tavalla tai toisella, polttamatta jäänyt tupakka ja huuleen laittamatta jäänyt perinteinen nuuskapussi on voitto terveydelle!

One thought on “Sähkötupakka vai Nicorette

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *